Sök & boka billiga flyg:

Belgrad

Belgrad

Stad:Belgrad Land:esSerbien Montenegro
IATA-kod:BEG Tidszon:+0100
Landskod:CS Hotell i Belgrad

Den serbiska huvudstaden Belgrad är en gammal boplats med anor tillbaka så långt som nästan fem tusen år före Kristus. Den är tillika landets största med cirka 1,6 miljoner invånare. Sin storlek till trots råder här inte samma kulturella mångfald som i de flesta motsvarande städer.

Belgrad är uppbyggd i tre större delar: Den gamla staden: Stari Grad, Zemun samt den nyare delen Novi Beograd och det är också här man hittar de flesta spår i egenskap av byggnader och annat från den tidigare kommunisttiden. Belgrad är för sin storlek en relativt säker stad bortsett från de allestädes närvarande ficktjuvarna.

Man ska också vara medveten om att Belgrad jämförelsevis är en ganska konservativ stad så man kan inte räkna med att bli förstådd på engelska överallt. Staden har en mångfald av sevärdheter i form av byggnader och museer. Kalemagdan och mausoleet efter forne diktatorn Tito utgör ett par av dessa. Noteras kan att de flesta museer håller stängt på måndagar.

Därtill kan läggas att Belgrad är känt för att ha ett av Europas allra bästa natt- och uteliv med massor av barer, kaféer och diskotek.