Sök & boka billiga flyg:

Dubai

Dubai

Stad:Dubai Land:esForenade Arabemiraten
IATA-kod:DXB Tidszon:+0400
Landskod:AE Hotell i Dubai

Dubai har en relativt kort historik som turiststad för västerlänningar men blir allt populärare för varje år. I grund och botten är det en ökenstad men med en infrastruktur av toppklass och ett konkurrenskraftigt utbud på i stort sett varje önskvärt område. Här finns utmärkta möjligheter till att shoppa, festa, sola, äta gott och att bevista sportevenemang. För den värmekänslige kan dock Dubai bli lite extremt stundtals med temperaturer upp till 50 grader.

Sevärdheter i Dubai
Den genomsnittlige besökaren bor antagligen inte där men bör ändå se Burj al-Arab Hotel som skämtsamt kallar sig för 7-stjärnigt! I detta båtformade hotell flödar lyxen.
Jumeira Mosque är en av områdets vackraste och en av de få som håller öppet för icke muslimer. Vill man förkovra sig historiskt är ett besök på Dubai Museum ett måste. Lite mer lättsamt finner man det på Mall of the Emirates som bland annat inrymmer världens största skidbana inomhus. Ibn Mattuta Mall är ett fantastiskt köpcentrum, indelat i sex delar, vart och ett designat med varsin influens; kinesisk, persisk, tunisisk, andalusisk, egyptisk och indisk. Barnfamiljer rekommenderas varmt att besöka Wild Wadi, en mycket omtyckt vattensportspark som ligger mitt i staden.