Sök & boka billiga flyg:

Goteborg

Goteborg

Stad:Goteborg Land:esSverige
IATA-kod:GOT Tidszon:+0100
Landskod:SE Hotell i Goteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad efter Stockholm med något mindre än en halv miljon invånare. Den har Skandinaviens största hamn och staden är dessutom numerärt Sveriges största studentstad med cirka 60 000 studenter inskrivna vid universitetet.

Göteborg ligger geografiskt vid Göta Älvs utlopp och älven delar dessutom upp staden i två delar vilket skapar Sveriges fjärde största ö: Hisingen. Där ligger Volvos stora Torslandafabrik och den mindre av Göteborgs två flygplatser – Säve.

Göteborg är inom landet känt som en stad med vänliga och gästfria människor med gott sinne för humor. Det absolut bästa sättet att ta sig fram i Göteborg är via det lättförståeliga spårvagnsnätet. Busslinjer finns förstås till platser som spårvagnarna inte når.

Göteborg har gott om museer med olika teman och det nyaste av dessa är Universeum med miljöprägel. Historiskt kan man se Skansen Kronan eller någon av stadens vackra kyrkor, t.ex. Oscar Fredrik.

Ett besök i staden är heller inte komplett utan en tur till Slottsskogen och en utflykt till nöjesparken Liseberg som håller öppet dagligen under vår- och sommarhalvåret.