Sök & boka billiga flyg:

Las Palmas

Las Palmas

Stad:Las Palmas Land:esSpanien
IATA-kod:LPA Tidszon:+0000
Landskod:ES Hotell i Las Palmas

Las Palmas är huvudstad i provinsen med samma namn samt på ön Gran Canaria, tillika Spaniens åttonde största stad med cirka 380 000 invånare. Staden grundades 1478 av Juan Rejón som dessförinnan hade krigat med öns ursprungsbefolkning.

Staden har utvecklats till en etnisk smältdegel där (framförallt) köpmän från Afrika, Kina, Ryssland och Mellanöstern blandas med varandra. Las Palmas har tre stränder: den mest kända Las Canteras, Las Alcaravaneras och San Cristobal.

För en turistmetropol är det förstås hedrande att den amerikanske klimatforskaren Thomas Whitmore i en studie slagit fast att Las Palmas har ”världens bästa klimat”!

Den stora karnevalen (ofta andra halvan av januari till början av februari) drar årligen massor av besökare från hela världen. Staden erbjuder också en variation av kyrkor, parker (Catalinaparken t.ex.) och museer.

Ett tips för turisten kan vara det tekniska museet där besökarna också har tillgång till datorer med Internetuppkoppling. Shopping och uteliv vankas också på Las Palmas även om det kan noteras att de tidigare så omtalade ”grisfesterna” har upphört.