Sök & boka billiga flyg:

Marseille

Marseille

Stad:Marseille Land:esFrankrike
IATA-kod:MRS Tidszon:+0100
Landskod:FR Hotell i Marseille

Marseille är Frankrikes tredje största stad befolkningsmässigt efter Paris och Lyon och är belägen på landets sydöstra kustlinje. Vid senaste folkräkningen fastslogs invånarantalet vara 1 605 000 människor.

Staden grundades cirka 600 år före Kristus och har alltså en lång historia med mycket händelser. Staden är en veritabel smältdegel ur etnisk synpunkt och det har skämtsamt sagts att Marseille är den första arabiska staden längs vägen för Paris-Dakarrallyt på grund av den stora andelen invånare med nordafrikanskt ursprung.

Här finns sevärdheter i form av museer, kyrkor och andra byggnader varav en mycket intressant heter La cite radieuse som allt i ett inrymmer skola, köpcentrum, kyrka och bostäder. Dessutom råder en enastående utsikt från toppen av byggnaden.

Den gamla fiskehamnen bör heller inte missas, där fiskare på gammalt sätt auktionerar ut sin fångst. Under säsong kan också den fotbollsintresserade följa en hemmamatch för stadens stolthet Olympic Marseille på den magnifika arenan Stade Vélodrome.