Sök & boka billiga flyg:

Koh Samui

Koh Samui

Stad:Koh Samui Land:esThailand
IATA-kod:USM Tidszon:+0700
Landskod:TH Hotell i Koh Samui

Koh Samui är Thailands tredje största ö med en befolkning på knappt 50 000 invånare. Den ligger cirka 70 km. ut från södra Thailands östra kustlinje, har en egen internationell flygplats och lever framförallt på turism, tillsammans med export av kokosnötter och gummi.

Det lokala styret liksom den största kommersen är belägen i staden Nathon på öns sydvästra kust. De senare årens stora expansion på turistområdet har medfört att nästan varje större strand fått en hel stad uppbyggd i omnejden med massor av hotell, restauranger och barer.

De infödda människorna är inte odelat positiva till utvecklingen eftersom den fått konsekvenser för miljö och kulturliv. Sol- och badlivet är strålande på ön och Chaweng är den mest kända stranden. Den är inte att rekommendera till den som inte vill trängas med massor av folk.

Vill man ha mer lugn och ro kan man i stället söka sig till exempelvis Choeng Mon som har en helt annan karaktär trots ett kort avstånd mellan de båda stränderna. Chaweng är också, tillsammans med Lamai och Bophut det största partyområdet.   

Läs gärna vår reseguide om den närliggande ön Koh Phangan eller vår reseguide om Koh Samui.