Sök & boka billiga flyg med Iran Air

Iran Air

airline

Iran Air

Iran Air är det statliga, nationella flygbolaget i landet och huserar i Teheran vid Mehrabad International Airport. En grupp affärsmän grundade dess föregångare 1946.

Efter vissa avknoppningar växte så Iran Air fram och 1964 blev bolaget fullvärdig medlem i IATA. Under senare delen av 70-talet var bolaget det snabbast växande i hela världen och ett av de allra mest lönsamma. Man låg också tvåa på den internationella listan över de säkraste flygbolagen i världen.

Efter den islamiska revolutionen i slutet på 70-talet förändrades dock mycket. Förhållandet till omvärlden å ena sidan och kriget mot Irak å andra sidan gjorde att rutter lades ner, avgångar fick ställas in och förseningar och oregelbundenhet präglade verksamheten.

Successivt har man emellertid byggt upp relationerna med omvärlden och freden med Irak 1988 hjälpte förstås till väsentligt för att flyget skulle kunna återupptas under mer normala förhållanden.

I dag har bolaget nära 9 000 anställda, 43 flygplan till sitt förfogande och flyger reguljärt till 39 olika destinationer samt charter till ytterligare 5.