Sök & boka billiga flyg med KLM

KLM

airline

KLM Royal Dutch Airlines

KLM är ett anrikt flygbolag i Nederländerna och en stor aktör på den internationella marknaden. I och med sammanslagningen av KLM och Air France 2004 grundades ett av världens allra största bolag i branschen.

KLM hör också till Skyteamalliansen som består av bolag från praktiskt taget jordens alla delar men flyger alltid under egna namnet. KLM grundades så tidigt som 1919 men är egentligen ännu äldre genom rötter till äldre direkt föregångare. Under årens lopp har flera milstenar passerats.

Första flygningen gick till London i maj 1920, första interkontinentala färden skedde 1929, den första transatlantiska år 1934 och i mars 1960 togs det bolagets första jetplan i bruk. KLM är noterade på flera internationella börser och är helt eller delvis ägare till en rad dotterbolag.

I dag flyger bolaget med en farkostflotta om 164 flygplan (med en genomsnittlig ålder av cirka 10 år) till en summa av inte mindre än 177 destinationer.

Säkerhetsmässigt har KLM haft en del olyckor vilket är naturligt med tanke på sin långa historia men ägde dessutom ett av de plan som krockade med varandra över Teneriffa i mars 1977 då 583 människor omkom i flyghistoriens mest omfattande olycka.