Sök & boka billiga flyg:

Forenade Arabemiraten

Forenade Arabemiraten

ae

Förenade Arabemiraten är en federation av sju stycken s.k. emirat som ligger på den sydöstra delen av Arabiska halvön mot Persiska viken i sydvästra Asien. Landet gränsar till Oman och Saudiarabien. Förenade Arabemiraten är ett av världens rikaste länder med den sjätte största oljereserven globalt sett. I historiskt hänseende har konstaterats att området varit bebott av människor sedan cirka 5 500 år före Kristi födelse. På 1500-talet anlände portugiser, ledda av världsomseglaren Vasco da Gama, hit och styrde i omkring 150 år över hela Arabiska halvön. I början av 1930-talet inleddes de första undersökningarna om oljeförekomst men det tog ända fram till 1962 innan den första lasten med råolja skeppades ut från Abu Dhabi. När inkomsterna växte från oljan, gjordes massiva investeringar i byggen av bostäder, skolor, sjukhus och vägar.

Det landskap som återfinns här är starkt diversifierat med kontraster mellan å ena sidan 65 mils kustlinje längs södra stranden av Persiska viken med många kritvita stränder och å andra sidan ökenlandskap. Norra delen av landet präglas mer av bergiga områden. Klimatet är varmt och torrt. Temperaturen eskalerar under juli och augusti då medeltemperaturen på slätterna överstiger 48 grader Celsius. Landets kultur är en mix av den inhemska beduiniska med starka influenser av islam och intryck som kom under 1900-talet från Iran, Indien och Pakistan. Till detta kommer att man i dag kan hitta västvärldens alla bekvämligheter i landets stora moderna köpcentra.

Trots att Förenade Arabemiraten är ett muslimskt land, kan man köpa alkohol på praktiskt taget alla hotellbarer och andra turistpräglade platser.