Sök & boka billiga flyg:

Albanien

Albanien

al

Albanien är ett sydeuropeiskt land med republik som statsskick. Det är ett förhållandevis litet land vilket ger stora möjligheter till att kunna täcka många sevärda platser under ett besök. Här talas det egna språket Albaniska men i huvudstaden Tirana och bland den yngre generationen kan man kommunicera på engelska. Den albanska demokratin är ung då de första valen efter kommunisttiden hölls först 1991 och landet har haft svårt att hävda sig ekonomiskt.

Turismen i Albanien är under utveckling men här finns god potential för landet att framgent kunna hävda sig som en stark aktör på marknaden. Det geografiska läget med en nära 40 mil lång kustlinje både mot Adriatiska havet och Joniska havet lockar med kristallklart blått vatten och många öar i varierande storlek. Landet har dessutom ett rikt och historiskt kulturarv som gör att man själv kallar sig för ett “museum” med massor att uppvisa från både romartid och antikens Grekland men även den inhemska kulturen har en mångfald som uppvisas i allt från byggnader i form av slott, fort och hus till arkeologiska utställningar, gallerier och museer.

Här arrangeras också många olika nationella musikfestivaler med exempelvis folkmusik som tema. En storslagen natur där flera nationalparker ingår tillsammans med alptoppar lockar till en räcka av olika utomhusaktiviteter. Befolkningen besitter ett stort mått av gästfrihet men landsbygden är alltjämt starkt traditionell jämfört med huvudstaden som idag är som vilken modern storstad som helst så kontrasten kan vara ganska slående.