Sök & boka billiga flyg:

Argentina

Argentina

ar

Välkommen till tangons hemland Argentina! Det är Sydamerikas näst största land och världens åttonde största sett till ytan. Argentina var fram till sin självständighet 1816 en spansk kolonistat och spanska är fortfarande det språk som talas i landet.

Huvudstaden Buenos Aires med drygt 11 miljoner invånare, om man inräknar förorterna, är en av världens största städer och ett självklart dragplåster för besökaren. Den ligger i landets östra del och räknar sig själv som Sydamerikas mest aktiva stad. Här finns ett massivt utbud av praktiskt taget allt. På den kulturella sidan stoltserar Buenos Aires med nära 200 teaterscener, 130 museer och en mångfald av gallerier, konserter och dansuppvisningar att välja på. Staden får en svårslagbar charm genom att dess olika delar alla har sin egen “personlighet” och att man lyckats blanda gamla traditioner med det moderna livet i storstaden. Här kan också shopparen få sitt absoluta lystmäte oavsett om det är modekläder eller antikviteter som lockar.

En annan stad, väl värd att nämnas, är Cordoba som utgör ett starkt ekonomiskt centrum men också lockar många turister då det i närområdet finns mindre samhällen, historiska platser och gamla grottmålningar samt möjligheter för många härliga naturupplevelser med berg, grönlummiga dalar och gamla saltgruvor.

Den som besöker landet får naturligtvis inte missa det argentinska köket och då framför allt dess världsberömda nötkött som dominerar menyn på de inhemska restaurangerna. I Argentina råder generellt också en ganska avslappnad attityd så det rekommenderas att inte fästa alltför stort avseende vid punktlighet.