Sök & boka billiga flyg:

Osterrike

Osterrike

at

Österrike - med det formella namnet Republiken Österrike - är ett centraleuropeiskt land som saknar kustförbindelse med havet. Det gränsar till Liechtenstein och Schweiz västerut, Italien och Slovenien söderut, Slovakien och Ungern österut samt Tjeckien och Tyskland norrut. Landets officiella språk är tyska men även kroatiska, ungerska och slovenska förekommer. Befolkningsnivån ligger på nära 8,5 miljoner invånare och av dessa är ungefär 1,7 miljoner är bosatta i huvudstaden Wien. Klimatet är både tempererat och alpint in den österrikiska landskapsbilden som till stora delar är bergig. Endast en tredjedel av landets yta är belägen på en höjd under 500 meter över havet.

Keltiska stammar bebodde det område som i dag är Österrike fram till dess att romarna erövrade det från dem. Efter romarrikets fall invaderades regionen bland annat av slaver och bavarier. Den första dokumentationen där namnet Österrike nämns är från 996 men då hade landet ändå existerat sedan år 800 i form av ett markgrevskap. Under andra världskriget intogs landet av nazisterna och efter krigets slut kom Österrike att förvaltas under segerländerna fram till 1955.

I dag är Österrike ett av världens rikaste länder och Wien är - tillsammans med Vancouver - världens bästa stad att leva i. Turistmässigt har landet ett rikt utbud året runt och räknas som “Europas vintersporthuvudstad” tillsammans med Schweiz, mycket tack vare sina magnifika alper. St. Anton och Zell am See är några av de mest kända semesterorterna. Huvudstaden Wien har också ett stort urval av attraktioner, framför allt i kulturellt hänseende men även Innsbruck, Salzburg och Linz är städer av stort intresse.