Sök & boka billiga flyg:

Australien

Australien

au

Australien är det vidsträckta landet som låg till grund för många myter och legender redan innan det upptäcktes av västvärlden. Det sägs ha varit befolkat av dess urinvånare så långt bakåt som 40 000 år innan européer hittade hit på 1600-talet. Från att under nära 100 år ha fungerat som en plats dit engelsmännen deporterade sina straffångar, är det numera ett land som väldigt många människor hett eftertraktar att resa till. Tack vare sitt geografiska läge i södra hemisfären tillsammans med dess stora yta (världens sjätte största) har landet ett varierande klimat med områden som nästan alltid har drygt 30 graders temperatur och andra där minusgrader och snö förekommer vintertid.

I dag är Australien känt över hela planeten för sin mirakulösa natur, både stränder och ökenområden samt den vardagligt kallade “bushen”. Landets största - och även äldsta - stad är Sydney som har det smickrande anseendet som en av världens vackraste och mest levande städer. Här blandas en unik kombination av historia, kultur, mode och konst med natur och vidsträckta sandstränder som gjorda för alla surfare som vallfärdar till dem.

Sydney förärades med värdskapet för de olympiska spelen år 2000. Däremot är det den väsentligt mindre och yngre staden Canberra som är landets huvudstad och andra betydande städer är exempelvis Brisbane och Melbourne. De flesta städer av storlek har djurparker eller zoo där man kan få en inblick i Australiens mycket speciella djurliv med arter som känguru och koalabjörn som ett par exempel. Cirka en halv miljon människor som fortfarande hör till urbefolkningen - aboriginerna - som har ett helt eget kulturarv.

Här kan du läsa om att skaffa visum till Australien.