Sök & boka billiga flyg:

Aruba

Aruba

aw

Aruba är den första men minsta (cirka 300 kvadratkilometer) av de så kallade ABC-öarna (de två andra är Bonaire och Curacao). Vackert beläget i Västindien, cirka 2,5 mil norr om Venezuelas kust, kan Aruba närmast liknas vid en pärla i havet med sina världskända kritvita stränder som kontrast till det klarblåa vattnet. Här råder ett tropiskt klimat med en värme som fläktas av vindarna från Atlanten vilket är skönt då temperaturen så gott som för jämnan ligger över 25 grader Celsius. Denna konstanta värme bidrar väsentligt till att locka turister till Aruba.

Officiellt sett lyder detta örike under Nederländerna, dock under stort mått av självständighet med bland annat eget parlament. Öns huvudstad heter Oranjestad och den ligger i den västra delen, alldeles nära kustlinjen. Aruba har genom den blomstrande turismen i kombination med flera oljefyndigheter lyckats bygga upp en solid ekonomi.

Här pratas flera olika språk och oaktat att nederländska är det officiella kan man göra sig förstådd på såväl engelska som spanska men dominerande är ändock papiamento som har utvecklats genom den kulturella och etniska blandningen som finns på ön. Det varma klimatet och det klara havsvattnet inbjuder - förutom sol och bad - till många olika aktiviteter såsom dykning (på egen hand eller med instruktörer), snorkling, utflykter med segelbåt eller en golfrunda på 18-hålsbanan med vacker utsikt över den nordvästra kusten. Här arrangeras också heldagsutflykter med guide till Arubas mest kända landmärken. Ön har årligen sin egna karneval då man går ur huse för att fira.