Sök & boka billiga flyg:

Barbados

Barbados

bb

Barbados är en pärla bland öriken beläget just öster om Karibiska havet. Landet lydde under lång tid under brittiskt kolonialstyre men är alltsedan 1966 en självständig stat. Som utvecklingsland betraktat råder här en hög levnadsnivå vilket borgar för landets fjärdeplacering på listan över utvecklingsländer.

Klimatet på ön är tropiskt med en lång regnperiod mellan juni och oktober. Hit lockas årligen massor av turister och nära hälften av landets inkomster härstammar från turismen. Lokalbefolkningen - som förstås vant sig vid besökare från hela världen - är vänlig och tillmötesgående men håller, framförallt i de äldre generationerna, på traditionella mått av vett och etikett vid samtal. Likaså bör man klä sig relativt väl så länge man inte vistas på stranden.

Det officiella språket är engelska så det går att göra sig förstådd men den lokala varianten av kreol - Bajan - talas frekvent bland den bofasta befolkningen. Örikets huvudstad är Bridgetown med cirka 100 000 invånare vilket utgör nära hälften av den totala bofasta befolkningen. Där kan man bland annat besöka det nationella museet som berättar landets historia alltifrån öns tillkomst, via europeiskt herravälde och afrikanskt slaveri till självständigheten och mera modern historik.

I det gamla hamnområdet Careenage finns numera moderna barer, restauranger och butiker i de byggnader som förr var lagerlokaler. Självklart är det annars de vackra stränderna med det kristallklara havsvattnet som utgör den allra största attraktionen i Barbados. Dykning, snorkling och alla andra aktiviteter som kan tänkas i den miljön görs med fördel här!