Sök & boka billiga flyg:

Bahrain

Bahrain

bh

Bahrain är ett örike som består av sammanlagt 33 stycken öar där ön under samma namn utgör den absolut största och där även landets huvudstad Manama ligger. Arkipelagen är belägen i Persiska Viken och gränsar till Quatar och Saudiarabien. Som i många andra arabländer har oljan en stor betydelse för den nationella ekonomin men vid sidan av detta är turismen den huvudsakliga näringen.

Bahrain har en tradition att locka till sig besökare främst från de kringliggande länderna men under de senare åren har ansträngningar gjorts för att konkurrera på en mer global nivå för att på så sätt få människor från hela världen att öppna ögonen för landets mångfald av attraktioner. Ett tydligt exempel på hur mans strävar efter att sätta landets namn på den internationella kartan var etableringen av en bana för formel ett där Bahrain Grand Prix körs varje år. Det har snabbt kommit att bli det största evenemanget i landet och det kan vara svårt att hitta flygbiljetter till Bahrain vid den tiden om man inte bokar långt i förväg.

Här råder inte samma strikta tillämpning av religiösa regler som i många andra muslimska länder och ett exempel på detta är att alkohol är tillåtet för turister och ickemuslimer. Däremot råder här - med en femtusenårig historia - samma autentiska orientalism som varhelst annars i arabvärlden. Sevärdheterna i landet står på rad och omfattar bland annat moskéer, museer och fort. Vackra stränder och öar, moderna golfbanor samt shopping av allt från lokalt hantverk och juveler till utmärkt skrädderi är andra saker som Bahrain lockar med.