Sök & boka billiga flyg:

Bolivia

Bolivia

bo

Bolivia är ett land som ligger i själva hjärtat av Sydamerika. Omgärdat av Brasilien, Paraguay, Argentina, Chile och Peru saknar Bolivia kustlinje vilket man tillsammans med Paraguay är ensamt om i Sydamerika. Man framhåller gärna att man har allt - utom just stränder. Bolivia är ett av världens mest bevarade och genuina länder sett till både kulturarv och naturliv. Detta var en del av det antika Inkariket.

Oaktat att ekonomin ofta har varit svag (landet rankas ofta som kontinentens fattigaste) så är det trots alla unika platser och naturliga attraktioner en förvånansvärt låg exploateringsnivå här. Den storslagna naturen består av allt från det mäktiga Anderna med sina kalla, karga toppar till Amazonasdjungeln med regnskog. Det som inte finns i materiell förmögenhet kompenseras med råge genom alla naturrikedomar.

Befolkningen består till nära två tredjedelar av infödda indianer vilka i sig är uppdelade på ett stort antal olika grupper som gör Bolivia till ett etniskt mycket blandat land. Det officiella språket är spanska vilket de allra flesta talar och förstår men här används också mer än 35 olika inhemska språk. Landets huvudstad är Sucre som ofta kallas “Den vita staden”. Här bor en kvarts miljon invånare och staden är vida känd för sitt välhållna centrum och inte minst den avslappnade och lugna atmosfären som gör den unik för hela kontinenten. Sucre har också mycket att bjuda på i form av historiska sevärdheter. Den betydligt större staden La Paz i västra delen av Bolivia gäller som administrativ huvudstad och är som sådan världens högst belägna huvudstad liksom stadens flygplats är världens högst belägna internationella (4 058 meter över havet).