Sök & boka billiga flyg:

Brasilien

Brasilien

br

Brasilien är Sydamerikas största och världens femte största land till ytan med nära hälften av den sydamerikanska arealen. Med cirka 192 miljoner invånare är Brasilien också världens femte mest folkrika nation. Med tanke på den jättelika ytan varierar klimatet mellan olika landsändar. Fem typer av klimat är konstaterade men huvuddelen av landet har det tropiska klimatet. Naturen skiftar från regnskog i norr, ökenland i nordost och barrskog i söder till tropiska savanner i de centrala delarna. De många ekosystemen borgar för en väldigt blandad flora och fauna. Djurlivet i Brasilien innehåller massor av arter som t.ex. puma, jaguar, ozelot och en blandning av olika typer av apor.

Här finns en 750 mil lång kustlinje mot Atlanten så möjligheterna till sol och bad, dykning, snorkling, surfing, båtturer samt alla övriga tänkvärda vattenaktiviteter är oändliga. Överallt längs stränderna spelas dessutom beachvolleyboll och förstås den för brasilianare så heliga fotbollen. De absolut mest kända stränderna är Rio de Janeiros Copacabana och Ipanema men låt inte dessa begränsa nyfikenheten utan prova gärna på några av alla de andra fantastiska playorna. Stranden är i Brasilien en social samlingspunkt och utgör den plats där lokalbefolkningen ägnar sin mesta fritid.

Brasilien är självklart också känt för det sambafyllda nattlivet - inte minst genom sina karnevaler som arrangeras årligen i städer som Rio de Janeiro, Salvador, Recife och Olinda. Den infaller 40 dagar innan påsk och karnevalstraditionen är flera hundra år. Karnevalen i Rio kallas av många “Världens största fest”. Det gäller att vara ute i tid om man ska boka resor och hotell till karnevalstider.