Sök & boka billiga flyg:

Bahamas

Bahamas

bs

Bara namnet i sig själv - Bahamas - ger associationer till paradisliknande vyer med stränder och palmer. Landet i sig består av ett stort antal öar varav en faktiskt också bär namnet Paradise Island. Dit åker man för att bevista det jättelika kasinot Atlantis som står för nästan ofattbara 11% av landets hela BNP. Härifrån finns två broförbindelser (en som leder till och en som leder från) till New Providence Island där Bahamas’ huvudstad Nassau finns.

Den grundades 1650 och har i dag nära 70% av landets befolkning. Här finns en intressant “Gamla stan” som definitivt är värd en genomvandring, fortet Fincastle med flera utställda kanoner och guidade turer, djurparken Ardestra Gardens med sin fantastiska flamingoshow och Piratmuseet som har autentiska rekonstruktioner av såväl piratstad som piratskepp. Vissa reella utställningsobjekt förekommer också. Guidade bussturer tar resenärerna både till Nassaus populäraste landmärken och över bron till Paradise Island för ett besök på Atlantis.

Nassau är också vida berömt för sitt sprudlande natt- och nöjesliv. Den största men ändock minst exploaterade/utvecklade av Bahamasöarna är Andos som är allra mest känd för sin storslagna natur. Världens tredje största barriärrev och utmärkta möjligheter till allt från sol och bad till fågelskådning, fiske och dykning. Natur och ekoturism finns även på Grand Bahama Island men här kan den i större utsträckning kombineras med historisk charm och moderna sevärdheter. Det finns även kryssningar till mindre, privata öar som turister inte har tillträde på annat sätt.