Sök & boka billiga flyg:

Tyskland

Tyskland

de

Tyskland - som officiellt heter Förbundsrepubliken Tyskland - är ett centraleuropeiskt land med en befolkning på strax över 82 miljoner invånare vilket gör landet till världens fjortonde största och det största inom Europeiska unionen, EU, sett till populationen. Tyskland gränsar till Danmark norrut, Belgien, Frankrike, Luxemburg och Nederländerna västerut, Polen och Tjeckien österut samt Schweiz och Österrike söderut. Norrut finns även kust mot Nordsjön.

Landet är indelat i 16 stycken delstater och huvudstad, tillika största stad, är Berlin med cirka 3,5 miljoner invånare. Bland den första dokumentationen hittar man att en region som kallades Germanien som var bebodd av olika germanska folkslag fanns i området för ett par tusen år sedan. Under början av 900-talet utgjorde regionen en viktig del av det romerska imperiet. På 1800-talet formades formellt det som motsvaras av dagens Tyskland men efter att landet under ledning av Adolf Hitler förlorat andra världskriget, delades det upp i de två staterna Västtyskland och Östtyskland. Efter nästan ett års förberedande arbete som följde på Berlinmurens fall, återförenades de båda sidorna officiellt i oktober 1990.

I dag är Tyskland åter en stormakt i ekonomiskt och industriellt hänseende. Landet är världens största exportör och har världens fjärde största ekonomi. Tyska produkter är ofta renommerade med hög kvalitet och levnadsstandarden i landet är hög även om skillnader mellan de östra och västra delarna alltjämt fortlever. För besökare i landet finns mycket att beskåda. Berlin, München, Frankfurt, Hamburg, Hannover och Köln är några av de storstäder som har ett varierat utbud av sevärdheter, kulturliv och shopping samt förstås mängder av ölstugor. Rhendalen med sina vingårdar, alperna med förträfflig skidåkning samt Schwarzwald är andra populära resmål för människor som söker annat än storstadsliv.