Sök & boka billiga flyg:

Dominikanska Rep.

Dominikanska Rep.

do

Dominikanska republiken är beläget på den karibiska ön Hispaniola där också det västliga grannlandet Haiti ligger. Den upptäcktes år 1492 av den berömde världsomseglaren Christopher Columbus och blev en viktig strategisk punkt för den kommande spanska kolonialiseringen av Karibien. Landet tillkom som självständig nation år 1844 men har upplevt såväl ockupation som diktatur under sin korta historia. Numera är Dominikanska republiken stabilare och efter Cuba utgör det Karibiens näst största land med en uppskattad befolkning om ungefär 10 miljoner invånare.

Här råder ett tropiskt havsklimat med föga årstidsförändringar. Värmen är stundtals tryckande och “klibbig”. Kraftiga stormar drabbar ön från juni till oktober månad. Landet har Karibiens näst största ekonomi men däremot regionens populäraste turistmål varför den som näring inte kan överskattas. Turismen sysselsätter nära 600 000 människor vilket motsvarar nästan 15% av landets totala arbetskraft. Inom näringen har ekoturismen vunnit allt större landvinningar de senare åren. Här finns också en hisnande total av drygt 160 mil av världsberömda vita stränder utemot det nästan ofattbart klarblåa havsvattnet. Som ytterligare krydda sträcker sig de klassiska kokospalmerna, framförallt längs den östra kustlinjen. Självfallet är förutsättningarna för aktiviteter som dykning, surfing och snorkling ypperliga.

En annan allt populärare attraktion är det dryga 20-tal fantastiska golfbanor som etablerats i landet. Santo Domingo är som huvudstad betraktad ganska oexploaterad som turiststad men mycket värd att se sig om i på egen hand.