Sök & boka billiga flyg:

Ecuador

Ecuador

ec

Ecuador är ett land som ligger i nordvästra delen av Sydamerika med kustlinje mot Stilla Havet. Det är beläget vid ekvatorn (som gett landet sitt namn) mellan Colombia till nordost och Peru till söder och öster. Även Galapagosöarna cirka tio mil väster om fastlandet är ecuadorianskt territorium. Öarna är kända för sina världsunika jättesköldpaddor samt många sällsynta fågelarter. Det finns bevis för att människor bebott området sedan 3500 år före Kristi födelse och därefter har flera olika civilisationer följt på varandra varför det ecuadorianska kulturarvet är mycket mångfacetterat. Bland dessa är Inkariket det mest kända i vida världen.

Landet lydde i nästan 300 år under spanskt kolonialvälde och blev i sin helhet självständigt i maj månad 1822. I modern tid hade Ecuador en väpnad konflikt med Peru i början av 1940-talet vilken åter blossade upp i mitten av 1990-talet med en slutgiltig fredsförklaring 1998. Turistmässigt har landet en vid räckvidd av aktiviteter och sevärdheter att erbjuda besökaren. Huvudstaden Quito är i grunden en gammal kolonialstad och en av de första som upptogs på Unescos världsarvslista. Dess “gamla stan” har fantastisk arkitektur och vid sidan av stadens museer bör också linbanan Teleferico nämnas. Ytterligare en gammal kolonialstad väl värd att besöka är Loja.

Amazonas är förstås en annan unik sevärdhet med helt andra erfarenheter att uppleva. Även den sol- och badbenägne hittar sitt på många vackra stränder varav Esmeralda är en av de mest populära. Till Ecuador letar sig numera också många golfare då här finns ett urval banor som ofta ligger i anslutning till spanläggningar, tennisbanor och liknande.