Sök & boka billiga flyg:

Indonesien

Indonesien

id

Indonesien - officiellt Republiken Indonesien - är ett land som ligger i sydöstra delen av Asien. Det är ett örike som består av inte mindre än cirka 17 500 öar vilket gör den till världens största arkipelag. Här bor en befolkning på ungefär 237 miljoner invånare och Indonesien är därmed världens fjärde folkrikaste land. De olika öarna bebos av människor med en stor variation av etnicitet och språklig samt religiös tillhörighet. Dock är islam den dominerande religionen och landet totalt har världens största muslimska befolkning.

Fossiler indikerar att Indonesien haft människor boendes mellan en halv till en miljon år. Ögruppen har utgjort en viktig handelsplats sedan i vart fall 600-talet. Till den moderna historien hör att Indonesien blev självständigt från det nederländska kolonialväldet under andra halvan av 1940-talet. Landet ligger i en orolig region vad beträffar vulkanutbrott och jordbävningar och drabbades allra hårdast vid den stora tsunamin julen 2004. Indonesien erbjuder en fantastisk flora och fauna Man räknar med att landet har världens mest varierande mångfald efter Brasilien vad gäller arter i naturen, bland annat i de jättelika regnskogarna. Den etniska blandningen innebär också att många olika helger och festivaler firas men ofta på lokal nivå. Här råder ett tropiskt klimat med två distinkta årstider - en fuktig och en torr.

Stränderna här är vidsträckta och havet lockar till dykning, snorkling och andra aktiviteter inom vattensport. Landets huvudstad är Jakarta som ligger på den nordvästra delen av ön Java. Folkmyllret här med 10 miljoner människor står i bjärt kontrast till det lugna vildmarkslivet. Här finns den gamla hamnen, en av Asiens största parker - Taman Impian Jaya Ancol - samt ett stort urval av museer, bland annat ett dockmuseum och ett textilmuseum.