Sök & boka billiga flyg:

Kuwait

Kuwait

kw

Landet Kuwait heter formellt Staten Kuwait och är ett suveränt arabemirat med Saudiarabien som grannland i syd och Irak i norr och väst. Till landet hör också flera öar utanför kusten mot Kuwaitbukten och Persiska viken. Området har varit bebott sedan hundratalsår innan Kristi födelse och styrts av många olika stormakter. Den förste emiren i Kuwait valdes 1756 (Sabah I bin Jaber) och det är fortfarande samma släkt som styr landet än i dag.

Kuwaits blev allmänt känt över hela världen 1990 genom att Irak invaderade och ockuperade landet. Med hjälp av USA (Operation Ökenstorm) drevs irakierna ut och kriget varade 7 månader. Emiratet är en konstitutionell monarki och har ett parlament bestående av 50 ledamöter. Kuwait lever nästan uteslutande på sin oljeproduktion och har världens femte största oljereserv. Landet räknas som arabvärldens mest utvecklade och har goda relationer med västvärlden, framför allt USA och Storbrittannien. Klimatet är extremt tort och somrarna (maj till september) kan vara ofantligt varma med temperaturer mitt på dagen som överstiger 50 grader Celsius. Under vintertid kan temperaturen i få extremfall sjunka under 0 grader men detta är ovanligt.

Den som besöker landet rekommenderas att se huvudstaden Kuwait City som är navet i många avseenden. Palats, moskéer, Kuwait Towers och andra sevärdheter radas upp där.Här finns också utmärkta möjligheter till aktiviteter som dykning, snorkling, segling och organiserade båtturer. Här finns världens största träskepp med intilliggande museum om landets varvsindustri beläget vid Radisson SAS Hotel. För den intresserade finns också ridklubbar, jaktklubb samt både stora och populära köpcentra för den shoppingsugne.