Sök & boka billiga flyg:

Filippinerna

Filippinerna

ph

Filippinerna - eller Republiken Filippinerna som landet officiellt heter - är ett stort örike som är beläget i Stilla havet i sydöstra Asien. Arkipelagen består av mer än 7 000 öar men bara cirka 900 har en fast befolkning vilken totalt för Filippinerna ligger på ungefär 92 miljoner invånare. Detta gör landet till det tolfte folkrikaste på jorden. Ögruppen har, av arkeologiska fynd, konstaterats haft förhistoriska människor som levt här för upp till 40 000 år sedan. Det nuvarande Filippinerna har varit kolonialiserat av både Spanien och USA vilket avspeglar sig i språket. Engelska talas fortfarande här och i de inhemska språken (det finns många olika varav tagalog är det största) hittar man ofta spanska lånord.

Efter andra världskriget, närmare bestämt 4 juli 1946, erhöll Filippinerna sin efterlängtade självständighet. Även härefter har stundtals politiska oroligheter präglat rapporteringen från landet liksom naturkatastrofer av olika slag. Numera råder dock en relativ stabilitet med undantag för vissa områden där muslimska separatister ligger bakom en del attentat och stridigheter. Filippinerna har ett naturliv som är unikt och ett av de mest mångfacetterade i hela världen. Regnskog, vulkaniska öar och ett stort maritimt territorium är faktorer som ger landet oerhört många arter av såväl växter som djur både på land och till havs. Otaliga stränder av yppersta kvalitet och ett havsvatten med några av de bästa platserna för dykning i hela världen är bland de stora attraktionerna i landet. Därtill kommer att Filippinerna fortfarande är billigt att leva i för västerlänningar.

Bland de mer kända städerna är huvudstaden Manila - en modern storstad, Angeles som har ett större mått av historisk prägel och Cebu som kombinerar storstadsmiljön med omedelbar närhet till den fantastiska naturen.

Här kan du läsa mer om att skaffa visum till Filippinerna.