Sistaminuten Till Egypten

I östra delen av Nordafrika hittar man pyramidernas hemland - Egypten. Med gräns både till de afrikanska länderna Libyen och Sudan samt till Gazaremsan och Israel ligger det historiefyllda och mytomspunna landet vid såväl Medelhavet i norr som Röda havet i öster. Här uppstod en av världens allra första civilisationer och en rad olika dynastier har härskat i landet. Egypten har också lytt under andra antika storvälden såsom perserna, romarna och grekerna. Den nuvarande egyptiska republiken bildades 1953.

Den i runda slängar sextusenåriga historien medför ett helt fantastiskt kulturarv som har influerat andra länder i Afrika men också områden i Europa och Mellansöstern. Numera finns här en mix där flera sidor av den antika kulturen fortlever tillsammans med nyare inslag och influenser från den moderna västvärlden. Huvudstaden Kairo är Afrikas största stad med knappt 7 miljoner invånare och har under århundraden utgjort centrum för hela kontinenten vad gäller både kultur, lärande och kommers. I särklass mest berömda av alla monument är förstås de nämnda pyramiderna men även sfinxer, kolonner och mausoleer finns att beskåda, beundra och inte minst begrunda. Vid sidan av Kairo är Alexandria den mest kända men också Hurghada har gjort sig ett namn, inte minst i turisthänseende.

Turismen fick här, som i så många andra länder, ett bakslag i.o.m. 11 septemberattackerna i USA men här har också funnits lokala terrorattentat riktat mot turistmål vilket förstås varit negativt då turism är en viktig inkomstkälla. Förutom de kulturella sevärdheterna ska man inte förglömma stränderna mot Röda havet med underbara vatten - inte minst för dykning.

Viktig information:

Sistaminuten Resor

Sorera Efter: Resultat Per Sida:

Datum Boende Pris Längd Bolag Avreseort Resebyrå