Sistaminuten Till Cypern

Allmänt:

Cypern utgör den tredje största ön i Medelhavet efter Sicilien och Sardinien och är fortfarande indelad i en turk-cypriotisk och en grek-cypriotisk del p.g.a. politiska meningsskiljaktigheter. Ön hör – trots sin närhet till Mellanöstern – till Europa och är medlem av EU. Här finns en stor mix av historia och kultur väl värd att beskåda. Bysantiska fort samt  lämningar från stenåldern, romarriket och medeltiden är några exempel på detta.

Sol och bad:

Med 340 solskensdagar om året är oddsen ganska bra för att få en lyckad vistelse på Cypern. Längs såväl den södra som östra kustlinjen (hörande till den grek-cypriotiska delen) ligger bedövande vackra stränder på rad.

Familjevänlighet:

Familjer kan med fördel söka sig till Cypern och ett av de bästa cypriotiska resmålen i det hänseendet är Ayia Napa vilket kan te sig märkligt med tanke på att orten framförallt gjort sig känd som ett Mekka för festande ungdomar. Detta är visserligen sant men den delen av Ayia Napa ligger väldigt koncentrerat och de ställen som rekommenderas för familjer störs aldrig av detta. Här finns också särskilda aktiviteter arrangerade för barn.
Uteliv:

Antagligen har ingen lyckats undkomma den forna landsplågan om Ayia Napa och oavsett vilket är väl denna ort om någon känd för sitt hålligång dygnet runt. Även andra orter som t.ex. Larnaca erbjuder visst nattliv men kanske inte riktigt i samma omfattning.

Sistaminuten Resor

Sorera Efter: Resultat Per Sida:

Datum Boende Pris Längd Bolag Avreseort Resebyrå