Sistaminuten Till Malta

Allmänt:

Malta är Europas sydligaste stat och består av tre stycken öar: Malta, Gozo och Comino. Dess huvudstad heter Valletta där shopparen kan få sitt lystmäte till ett rimligt pris. Annars handlar Malta mycket om att se saker, exempelvis grottor, riddarborgar, gamla stadsmiljöer och varför inte den s.k. Mirakelkyrkan som fick en bomb på flera hundra kilo över sig under andra världskriget – utan att skadas! Miljön lämpar sig också väl för dykning och möjligheter att ta certifikat finns också.

Sol och bad:

Här råder ett Medelhavsklimat och med tanke på Maltas sydliga läge sträcker sig turistsäsongen året runt. Kustlinjen är på vissa ställen klippig och karg och lämpar sig stundtals bättre för dykning än traditionellt badande.

Familjevänlighet:

Malta är s.a.s. ett ”vanligt” ställe och erbjuder som sådant varken mer eller mindre för de små besökarna än andra. Kontrollera därför gärna innan resa vilka hotell/bolag som tillhandahåller barnklubbar eller dylikt.

Uteliv:

Maltas utpräglade nöjeskvarter heter Paceville i staden St. Julian’s. Här finns ett stort antal barer och klubbar med olika stilar och inriktningar. De flesta erbjuder fritt inträde så man kan prova sig fram för att hitta ett ställe som faller i smaken.

Sistaminuten Resor

Sorera Efter: Resultat Per Sida:

Datum Boende Pris Längd Bolag Avreseort Resebyrå