Sistaminuten Till Phuket

Phuket är Thailands största ö och en liten men dock egen provins i södra delen av landet. Här råder ett varmt och fuktigt klimat året vilket har bidragit till att gör Phuket till en turistort av kolossalformat.

Längs hela den västra kustremsan ligger vackra stränder som är perfekta för sol och bad. Ett varningens finger ska dock höjas för de starka strömmar som finns i havet. Därför kan det vara ödesdigert att inte vara observant på de varningsflaggor som sätts upp. Ytterligare värt att notera beträffande badlivet är att nakenhet offentligt inte uppskattas i Thailand varför man av artighet bör avstå från att sola topless.

Phuket drabbades hårt av den stora tsunamin 2004 men stor energi har lagts ner för att restaurera turistnäringen och på det sättet har de flesta spåren från naturkatastrofen nu försvunnit.

Staden är inte i grunden en plats med särdeles många kulturella sevärdheter men i stadskärnan finns vissa och i södra änden av ön ligger det vackra buddhisttemplet Wat Chalong. På aktivitetssidan däremot finns ett stort utbud med elefantridning, snorkling, dykning, golf och fiske som några exempel.

För en turistort av dignitet som Phuket måste anses vara, finns förstås också ett myllrande natt- och uteliv med barer, klubbar och diskotek.

Viktig information:

Sistaminuten Resor

Sorera Efter: Resultat Per Sida:

Datum Boende Pris Längd Bolag Avreseort Resebyrå