Sistaminuten Till Santorini

Allmänt:

Santorini är en tidigare vulkanisk ö som utgör ett av Greklands mest besökta och viktiga turistmål. Hit tar man sig från det grekiska fastlandet med flyg eller färja. En säregenhet för Santorini är de vackra solnedgångarna. Det sägs att 9 av 10 grekiska vykort tas från denna ö. Turistsäsongen börjar i mars månad och sträcker sig till september-oktober.

Sol och bad:

Man ska ta i beaktande att stränderna i Santorini är av pimpsten och lava eftersom ön uppkommit ur en vulkan. Öns östra sida liknar mer den sedvanliga övärlden i Grekland vad gäller möjligheter till bad.

Familjevänlighet:

Även här bör man koncentrera sig på den östra delen av ön. Även om orterna på den västra sidan (t.ex. Fira och Oia) är mer karaktäristiska och besitter de mest kända vyerna kan man t.o.m. hitta hotell med åldersgräns om 13 år p.g.a. otillgängligt läge med risk för fallolyckor. På motsatta sidan kan exempelvis i stället Monolithos rekommenderas med långgrunda och barnvänliga stränder.

Uteliv:

Utelivet består här till största del av lokala tavernor där man äter och/eller dricker gott. Om man vill ha greppet om notan kan ett råd vara att fråga om priset innan beställning eftersom priset i viss mån sätts efter tavernans utsikt(!).

Sistaminuten Resor

Sorera Efter: Resultat Per Sida:

Datum Boende Pris Längd Bolag Avreseort Resebyrå